House in Izumi – Ohmiya by Tato Architects

Japanese architects of Tato Architects turned a warehouse in Osaka, Japan into a family house where the residents can climb their walls to enter various rooms. The two-storey house designed for a young couple – rock climbing enthusiasts, has a sloped wooden wall with affixed treads for climbing practice on its first floor. The double-height living room and the dining area govern almost half of the residence, and contain a ladder as a shortcut to the main bedroom. During the renovation, the exterior of the building was re-clad in galvanized steel.

Original window frames were also removed and replaced by a single large window. Program of the house contains two rooms on the entry floor, along with hygienical and technical facilities, wardrobe, kitchen and residential space. The second floor is dominated by a large study/workroom and the main bedroom.

photo: xaxor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.