Le Loft Des Innocents by Frédéric Flanquart

It all started on a September night in 2009, when we all settled up there, on the roof, or at least what remained of it. The building had been through a major fire a year before. The scene was set. The outlook of this area turned really fast into a crazy challenge: design and achieve a shell-free space with – as reference marks- only half-burned out staircases -leading to the lower level-, a huge scaffolding structure used as a roof, and a 360° view over Paris.

The client wanted something new, ambitious and creative, in order to turn over a new leaf after 10 years spent at the loft. Both concerned about the quality of implementation and about the layout and fitting details, he enabled us to make a true fulfilling experience out of this project.

Not a single inch was missed out, the goal was to conceive an open and welcoming space with as much stowage as possible, while allowing a comfortable circulation. We came up pretty quickly with the idea of a quiet and relaxing place during the day switching to a genuine place of mystery and pleasure at night. The dream came true 18 months later, on December 31st, and the leaf naturally turned over.

A space where the filtered, aimed, tamed light designs the volume. Straight or slanting, geometrically random at times, the work of lines highlights every detail. The loft, a filled with emotions project, combining complexity, simplicity and lightness.

Year: 2009/2011
Area: 80m2
Interior Design: Frédéric Flanquart
Photography: Ludo Martin & Pascal Otlinghaus

source: frederic-flanquart.com

2 thoughts on “Le Loft Des Innocents by Frédéric Flanquart”

  1. Hi there! I could have sworn I’ve been to this internet site
    before but after checking out some of the posts I
    realized it’s a new comer to me. Nonetheless, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking it and checking back regularly!

Leave a Reply

Your email address will not be published.