Artwood Showroom by LDA.iMdA Architects

LDA.iMdA Architects converted a former warehouse into a brand new showroom for a wooden furniture company Artwood. Located in San Miniato, on the north of Italy, its outer black, windowless, cloak-like facade covered in curtains is perforated only by a distinct black-framed entrance. The design concept, inspired by forest camping and the return to the nature of wood itself, embodies a building created by nature itself.

Robust wooden lightning boxes, hanging above the exhibits, offices, and showroom facilities are accented in the vast open space and divide the space functionally. Interior surface is covered by a wide range of wooden surfacing finishes, which turns a commercial space into a genuine pleasant experience for the visitors.

source: e-architect.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published.