Atelier Bardill by Valerio Olgiati

A house built for the musician and poet Linard Bardill replaced an old barn as a part of a protected centre of the village of Scharans, Switzerland. Permission for the construction was obtained only on the condition that the new structure will retain the shape and volume of the original one. The investor lives in a nearby house and he needed only one third of the volume for his atelier, so the rest of the building serves as an atrium with an mounmental character granted by a large elliptic opening in the ceiling. The architect’s (Valerio Olgiati) material of choice makes it unique. The red in-situ concrete, gaining its colour from a mixture of red red rocks and concrete blend, is embossed with flower ornaments all over the exterior and interior. These were hand carved by two artisans during the construction.

photo: styleforum.net

4 thoughts on “Atelier Bardill by Valerio Olgiati”

Leave a Reply

Your email address will not be published.