Student Village by Hawkins, Brown

Architects of the English atelier Hawkins\Brown have recently completed a project of a student village at the Royal Veterinary College’s Hawkshead Campus in Potters Bar, Hertfordshire, Great Britain. The project offers accommodation for 205 students, restaurant and various conference and meeting spaces. The design takes up an area of 6480 m² and features three or four storey pavilions connected by a staircase encased in light perforated aluminium.

The pavilions, all clad in cedar wood, have a saddle roofs and are arranged around inner courtyards of various sizes. The largest courtyard, oriented towards the centre of the village, creates a natural meeting point for the students. Public spaces, such as restaurant and the facilities equipped for continued professional development can be found in south-eastern part of the village, linked to the existing services of the student campus.

photos: fastcodesign.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.