Sint-Gillis by Lensass Architects

A new school has appeared in the charming town of Saint-Gilles, Belgium and the atelier of Lensass Architects is responsible. The building governs over two houselots, which is reflected in the dual solution of the façade. Windows of elongated shape highlight the vertical rhythm of the street and easily blend into the formal expression of its surroundings. Leafy motives of the iron elements in the parterre and on railing symbolize growth and strength. One of the floors houses three classrooms, organized according to the age of pupils. The top floor is reserved for administrative spaces and principal’s office. The school’s inner courtyard, delimited by the surrounding historic buildings, contains playground and open-air theatre used for various school activities. Main idea of this design was compact layout of educational and administrative spaces while making room for sufficient amount of open space.

photo: lensass.be

Leave a Reply

Your email address will not be published.