Bo Zen Bar by Central Arquitectos

The challenge proposed was to design a Bar located in a preexisting building whose concept was to create a space with the characteristics of a private living room.

The project explores the creation of a noble and refined place with a strong oriental inspiration. A mixture of noble materials such as marble, wood and gilt metal combined with a palette of warm colors and textured fabrics offers a cozy and comfortable ambient. A monumental hall marks the entrance with a contemporary style and leads to the living room of the bar.

The use of mirrors reflects the ceiling´s delicate decorative and other architectural details of the interior environment. The design of the ceiling comes from a reinterpretation of an oriental motif, standardized by a module that materializes a delicate mesh strongly emphasized by indirect lighting application.

The lighting has been designed to reflect and accentuate the elegance of the space. The bar space transports you to a warm environment where a fascinating blend of traditional and contemporary evocative elements lead the client to a private living room.

Architecture: Central Arquitectos
Location: Av. D. João II, Braga – Portugal
Client: Bô Zen
Finished: 2012
Area: 465 sqm
Photography: Joao Morgado – Architecture Photography

Leave a Reply

Your email address will not be published.