KitchenAid Boutique by Tékne

Create a new boutique concept for the brand, based on the experience of different environments within the same space, but without losing the unity between them. the proposed route very different from the concept store, because they provoke feelings, instead of only displaying products in line. Displayed each space represents a kind of space depending on the product to sell, but it exhibits in its real context.

The first thing is that we should identify the product to sell. In this case it is an appliance. the question was how to create spaces to be easily identifiable this article and not get lost in a world overloaded with things and above all without falling into a traditional exhibition, where only hundreds of devices are placed one after the other without any meaning or intention?

The second thing were different “types” of items within the same universe. ie the mark handles certain appliances, but within the same type has several models depending on market. then the question was how to separate these models within the same space, to make them identifiable, without thrashing.

From these two main ideas, we determined that both showcase the products, and to differentiate them from each other,
we have to create “environments” according to the product, generate immediate context as an excuse to showcase the product, but without losing the “naturally” in the environment.

These environments are generated by independent spaces, in this case the immediate context are the kitchens. The question was how to link these environments or kitchens, without seeming a department store, but on the contrary, the environment should “immerse” the visitor in a situation not only view, but also to touch and smell to actually transported to this space and live it.

Was therefore extremely important to choose the materials and coatings chosen according to the environment. Also the
last question of the project was how to link these spaces or environments that each one feels part of a whole and within a planned route, always starting with an overview of the local, visual and taking a shot, not to lose sight
of the goal in each environment.

The choice of materials were wood, stone slab, polished porcelain. from the entrance to the store, offers a view of almost every space, but marks a road or path, not straight, but causing the direct gaze into space where it is leading, with the partial closings each space or environment created.

The link between each environment is achieved through the wavy path, which in turn has a mirror on the ceiling, marked by indirect illumination is achieved to strengthen its silhouette.

Location: Monterrey, NL. Mexico
Date: 2011
surface: 270 sqm
Architect: Tékne, sociedad de diseño
Cosntruction. RQ arquitectos
Photographer. Francisco Peña

source: tekne.com.mx

Leave a Reply

Your email address will not be published.