CUPONE by Latitude Studio

Coffee shops, restaurants, libraries and the likes became indubitable extensions of our own place. In this particular occasion, LATITUDE has been commissioned to explore the possibilities of combining the functions of a standard coffee shop settlement with the idea of public visual art.

The space is organized with two floors. The first floor has been opened up by erasing all its fa├žade and, therefore, becoming an extension of the public space. Inside of it, the visitor can find two areas: the come-and-go area (fast) and the relaxing area (slow). The first one is characterized by the use of high tables and chairs next to the service area which is a longitudinal-lighting box wrapped by white glass. The slow area is designed with low tables, and an embedded bench into steel furniture all along the wall. These two areas are divided by a longitudinal-steel furniture which incorporates an orchestrate disposition of mirrors and projectors that will create a visual illusion.

The second floor is featured by its circular shape. This form has been used for the purpose of creating a centric space where lighting plays an identity role.
As a result, the coffee shop transcends the basic function of serving coffee and beverage into a public living room, while provoking visitors to have different emotions with the design of those atmospheres.

YEAR: 2013
TYPE: Commission
STATUS: Built
CLIENT: Cupone Co., Limited
PROGRAM: 550m2 of coffee shop
CHEIF DESIGNER: Manuel Zornoza
PROJECT MANAGER: Lihui Sim
TEAM: Bo Liu, Cherry Fan, Frank Zhan
CONSTRUCTION COMPANY: SOK Consulting Service Limited
@LATITUDE STUDIO (www.latitudestudio.eu)

Leave a Reply

Your email address will not be published.