Rui-An Apartment by Noiz Architecture

Noiz Architects re-defines the relations between space and intimacy in the interior renovation project in Rui-An district of Taipei. The client has specifically requested for an intimate yet open space with vivid materiality in the residence –qualities that do not typically manifest in contemporary city apartments. Hence the objective of the project is to bring these seemingly contradictory qualities into a holistic and harmonized design.With the client’s need in mind, the team has come up with the solution of redistributing the space by creating intertwined “capsules” in the apartment textured with contrasting materials.

The main living area is designed with two large coves on the ceiling, which loosely define a functional “room” under each. Each cove is disproportionally deep and smooth in order to create a vertical continuity and lightness to the space that works against the inherent spatial limitation of the low ceiling height.

The main wall of the living space is adorned with custom-casted concrete that reveals the negative form of vintage furniture pieces. The raw materiality of the concrete panels, as well as vivid texture of the positive/negative furniture along the wall gives a touch of delicacy and sense of antiquity to the newly renovated apartment.

The team also custom-made the maze-like copper lighting since there were no other chandeliers available in the market that could complement the ambiance of the interior with the right balance between antiquity and contemporaneity.

The adjoining living space holds another small “capsule” of a study with a sliding door wall. This room is specially designed as an intimate space for work and meditation where the client can choose to open up the space to the living area or stay isolated while keeping natural lights coming through. The patterns on the doors are also digitally generated to create theillusion that the small capsule inflates from inside.

In the kid’s room “capsule”, the wall-cabinet is specifically designed with randomly placed boxes which can be taken out and used as independent storage, offering a playful atmosphere and functional flexibility to the space.

title: Apartment in Rui-An
year of completion: 2012
location: Taipei, Taiwan
building type: residential
architect: noiz

source: noizarchitects.com

3 thoughts on “Rui-An Apartment by Noiz Architecture”

  1. is updated frequently with free advice about Google Ad – Words strategy, tactics, tips tricks and techniques for
    success in Ad – Words advertising. In addition, the observing surgeons
    could transmit their comments to the operating surgeon, who could read
    them on the Google Glass monitor. * Page
    SEO: Your page is optimized by various means which include, choosing
    the right keywords, placing them right, adding anchor
    text linking, adding call to action in various
    places on the page.

  2. The microfiber does not leave stroke checks like those left by brushing and scouring and is in this way better cleaning
    supply contrasted with the conventional brushes and scours.
    On the odd occasion, a client will ask you to clean the fascia at the front of the property.
    They assume that window cleaning should be part of the rent.

  3. I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because you’ve got hi quality content.
    If you want to know how to make extra bucks, search for: Mrdalekjd methods for $$$

Leave a Reply

Your email address will not be published.